FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Bemutatkozás
· Városunkról
· Gazdaságunk
· Történelmünk
· Kultúránk
· Hagyományaink
· Hivatalok
· Kapcsolat, Impresszum

 
Hírek
 · Helyi hírek
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publikációk
 · Életmód
 · Civil kurázsi
 · Magazin

 
Menük
· Főoldal
· Apróhirdetés
· Bannerek
· Bemutató oldalak
· GYIK
· Hirdetések
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· Visszajelzés

 
Keresés itt 
Média partnerek


 
Számláló
Összesen


találatot kaptunk az oldal indítása óta:

 
Országos támogatóink

 
Támogatók
Ez itt az Ön hirdetésének a helye
Mosolygás 

 
1O.Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság-labdarúgás
Belföld

A rimaszombati diákok két korosztályos csapattal ismét jelen voltak a tornánAz idén nyáron immáron tizedik alkalommal szervezte meg az Aranycsapat Alapitvány , Kű Lajos elnök úr, kitünő egykori válogatott labdarúgó vezetésével a Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokságot, melybe a Kárpát Haza mintegy kétszáz diákcsapata kapcsolódott be. Nemcsak labdarúgásban, de kézilabdában, asztaliteniszben, birkózásban s más sportágban mérik össze erejüket, különböző helyszineken a Kárpát Medence ifjú sportolói, iskolái, csapatai.

A rimaszombati ifjabb labdarúgók -az 1997-után született korosztály, valamint az idősebb, középiskolás diákok-1993-után született fiúk szintén, immáron második alkalommal voltak jelen a rangos, egyhetes tornán, kisérőtanáraik valamint más segitők társaságában.

A tizenötévesek Miskolcon, a kitünő, NB-1 es DVTK stadionjának pályáin játszhattak, mérhették össze erjüket a beregsomi, székelyudvarhelyi, nyárádszeredai , magyarcsernyei csapatokkal. Kárpátalja, Erdély, Délvidék, Felvidék ismét találkozott. A kitünően megszervezett tornán a rimaszombati fiatalok remekül helytálltak, a második helyen végeztek, három győzelemmel, s egy vereséggel. A közel harminc gól nagy részét Múcsik Zsolt szerezte, aki csakúgy, mint a többiek,remekül játszott, s küzdött. A csapatot feledi s runyai diákok is segitették, sőt a rimaszombati szlovák iskolából is volt diák, aki segitette a csapat sikerét.Köszönet az iskolák igazgatóinak, a kisérő tanáruraknak, szülőknek, támogatóknak,s valamennyi közreműködőnek.A tanulók a szabadidejükben különféle kisérőprogramokban vettek részt.Voltak a tapolcai barlangfürdőben, megnézték Miskolc nevezetességeit, valamint Lillafüredet.A fiúk , csapatok között barátságok szövődtek, öröm volt látni, hogy a torna végén alig akartak elbúcsúzni, hazamenni a fiúk.Jövőre ismét megpróbálják, elvégtére is három a magyar igazság.

Míg a fiatalabb tanulók Miskolcon, az idősebb rimaszombati diák- labdarúgók Jászberényben versengtek. Rimaszombat-Felvidék, Ada-Délvidék, Nyárádszereda-Erdély,Borsi-Felvidék valamint Kolozsvár-Erdély volt az öt résztvevő ebben a csoportban. A batyi fiúk , akiket mar elutazás előtt sajnos sérüléshullám ért el, itt is helytálltak, nagyon szoros meccseket vivtak, s a negyedik helyen végeztek. A legnehezebb meccs, a későbbi országos döntős adai csapattal vivták, aholis az utolsó előtti percben maradtak csak alul. Egy döntetlen, két vereség, egy győzelem volt a mérleg-jövőre ők is szintén el szeretnének jönni-mondták a fiúk, akik már a hazafelé uton fogadkoztak, hogy egy év múlva mégsikeresebben akarnak szerepelni.Az országos döntő a cél-hangoztatták az elszánt srácok. Kisérőprogramokban itt sem volt hiány-fürdés, városnézés, vetélkedő-amit Rimaszombat nyert-volt a programban.

A nagyszerű labdarúgó-tornát-melynek dőntője a Fradi pályán volt, Budapesten a Dunaszerdahelyi csapat nyerte-ők Pápán, a másik csoportban szerepeltek, a zentai, nagybecskereki s székelyudvarhelyi csapatokkal.Az Albert -stadionban 4-1 arányban diadalmaskodtak Ada csapata felett. A kisebb korosztályos diákoknál a döntőben a kárpátalji Beregsom 6-O arányban bizonyult jobbnak a délvidéki Tótujfalu csapatánál.

Tehát a tavalyi, fiatalabb tanulók nádszegi sikere után-akkor ők nyerték meg az országos Bajnokságot- idén,ezuttal az idősebb diákoknál ismét felvidéki sikernek örvendhettünk.Szép volt fiúk, szép volt Felvidék.

Forrás:osati
Füleki Polgár Info

Dátum: 2012. July 06. Friday, 13:16 Szerző: beikk
 
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Belföld
· Írta: beikk


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Belföld:
Fülek történelme


 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz 
Beállítások

 Nyomtatható változat  Nyomtatható változat

 Küldd el levélben!  Küldd el levélben!


Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj!

Web site powered by PHP-NukeRSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 2007 Polgár Info. Minden jog fenntartva.

PHP-Nuke alapú webportál

Wolf Studio